1. Ana Sayfa
  2. /
  3. BAHARATLAR
  4. /
  5. HAKKI EFENDİ MAHLEP

HAKKI EFENDİ MAHLEP

Anavatanı aslında Orta Asya olan ancak birçok farklı coğrafyada çok uzun yıllardır kullanılan mahlep en çok Doğu Akdeniz ve Avrupa ülkelerinde yaygındır. Türkiye’de özellikle Tokat, Çorum ve Mardin’de yetiştirilmektedir.

Mahlep, gül ailesinden bir ağaç türüdür. Mahlep ağacının kurutulan meyveleri bizim özellikle kurabiyelerde ve kandil simitlerinde tadını aldığımız baharat olan mahlebi oluşturur. Kendine has bir kokusu olan mahlep kek, çörek ve kuru pastalarda bolca kullanılmaktadır.

Hakkı Efendi Mahlep ürünlerini üretmek için tam mevsiminde hasat edilen yerli mahlep meyvelerini alıyor ve kendimize özgü tekniklerimizle kurutuyoruz. Daha sonra fabrikamızda el değmeden gereken işlemleri uygulayıp paketliyor ve ilk günkü tazeliğiyle sizlere ulaştırıyoruz. Mahlepleri 40 gramlık paketlerde siz değerli müşterilerimizin beğenisine sunuyoruz.

Kategoriye Geri Dön BAHARATLAR

İlgili Ürünler

Menü